Często mamy problem z przygotowaniem dobrego biszkoptu. Przedstawiam Wam proporcje, które na pewno Wam się przydadzą.
|
jajka |
cukier |
kakao |
mąka |
mąka ziemniaczana |
Tortownica 16 cm |
3
|
90 g |
20 g |
70 g |
30 g |
Tortownica 22 cm |
5 |
160 g |
30 g |
140 g |
50 g |
Tortownica 24 cm |
6 |
190 g |
40 g |
150 g |
65 g |
Ciasto Kinder Country
Jeśli szukasz przepisu na ciasto bez pieczenia, to warto wypróbować Kinder Country. Jest to słodkie, smietakowe ciasto z warstwą czekolady.
Składniki:
Śmietanke kremówkę ubij na sztywno i dodaj mascarpone z roztopioną białą czekoladą. Następnie dodaj preparowaną przenicę. Delikatnie mieszaj. Na dnie tortownicy wyłóż krakersy. Na wierch wylej ciemną masę. Przechowuj w lodówce.
Odpowiednia forma: 25 cm
Ciasto Milki Way - mleczna kanapka
To ciasto jest świetne na każdą okazję ! Jest to słodkie, biszkoptowe, mleczne ciasto, które jest bardzo proste przygotowaniu.
Składniki:
Masa Mleczna:
Ciasto na biszkopt:
Zagotować mleko z cukrem zwykłym i waniliowym. Czekać aż ostygnie. Masło zmiksować na gładką masę, a następnie dodać przestudzone mleko z cukrem oraz mleko w proszku. Miksować do uzyskania lekkiego kremu. Blachę wyłozyć herbatnikami, na które należy rozprowadzić masę mleczna (warstwami).Ciasto schłodzić, wyjąć z lodówki 20 minut przed podaniem.
Smacznego ! :)